Краса 

Краса очей

Поети не випадково називають очі “дзеркалом душі”. Виразний погляд, красиві очі надають жінці привабливість і загадковість.

Для того, щоб ваша зовнішність була бездоганною, приділіть належну увагу догляду за шкірою навколо очей.

Доглядати за шкірою повік треба дуже дбайливо і ретельно. Епідерміс в цій області дуже тонкий, жировий прошарок під ним практично відсутній. При нерегулярному використанні поживних кремів і інших засобів на шкірі швидко з’являються дрібні зморшки вона стає в’ялою. Вибирайте препарати, на яких вказано, що вони призначені для шкіри навколо очей або для шкіри повік. Бажано порадитися з косметологом, щоб підібрати креми і гелі, відповідні для вашого типу шкіри.

Будь-які засоби – креми, гелі, маски і тому подібне – наносять тільки уздовж масажних ліній шкіри. Це області найменшого розтягування епідермісу і дерми. Якщо не враховувати розташування цих ліній, можна поступово перерозтягти шкіру і прискорити появу зморшок. На верхні повіки засобу для догляду накладають від внутрішнього кута ока до зовнішнього, на нижні і шкіру навколо очей – у зворотному напрямі.

Влітку щодня зволожуйте шкіру, щоб зберегти її пружність і привабливість. Вибирайте нежирні гелі або легкі креми, накладайте тонкий шар препарату на повіки і шкіру навколо очей, видаляйте надлишки, що не вбралися, м’якою серветкою. У сонячні дні бажано застосовувати засоби, що містять УФ-фільтри, щоб запобігти ранньому старінню епідермісу під впливом ультрафіолетових променів.

У холодну пору року відмовтеся від зволожуючих засобів – вони неминуче погіршать стан вашої шкіри. Віддайте перевагу поживним складам, що містять корисні речовини, що захищають епідерміс від вітру і морозу.

Перед застосуванням будь-якого вибраного вами засобу не забудьте ретельно очистити шкіру. Використовуйте препарати для зняття макіяжу, які повністю змивають вашу декоративну косметику. Залежно від типу шкіри, ви можете вибрати пінку або гель для умивання, тонік емульсію, косметичне молочко або вершки. Стежте за тим, щоб очищуючі засоби не потрапляли в очі і не ставали причиною подразнення.

Якщо погода дуже холодна, користуйтеся поживними засобами для шкіри повік ввечері. За ніч крем встигне повністю вбратися, і перед виходом з будинку вам залишиться тільки нанести денний макіяж.

Для дуже чутливої шкіри рекомендується використовувати “аптечну” гіпоалергенну косметику. Порадьтеся з фахівцем, щоб вибрати ідеальні саме для вас засоби догляду за шкірою повік.

Але навіть дуже доглянута шкіра навколо очей і ідеальний макіяж не зроблять вас привабливими, якщо ваші очі будуть втомленими, почервонілими і тьмяними. Постарайтеся не перевтомлюватися, працюючи за комп’ютером, переглядаючи телепередачі або читаючи перед сном. За призначенням лікаря для поліпшення живлення очей і нормалізації зору можна приймати вітаміни – аскорбінову кислоту, каротин, рибофлавін, тіамін, фолієву кислоту, піридоксин. В деяких випадках фахівець може призначити спеціальні вітамінні краплі.

Зверніть увагу на ваш харчовий раціон. Більшість вітамінів – наприклад, аскорбінова кислота і рибофлавін – швидко руйнуються в процесі термічної обробки продуктів. Їжте більше салатів зі свіжих овочів, фрукти ягоди – і ваші очі будуть блискучими і здоровими. Вітамін А міститься в чорниці, будь-яких помаранчевих фруктах і овочах. Кальцій, який перешкоджає розвитку короткозорості, є присутнім в сирі, свіжій капусті, зеленій і ріпчастій цибулі, листових овочах. Рибофлавіну найбільше в кисломолочних продуктах, вітаміну С – в цитрусових, смородині, шипшині, квашеній капусті, свіжій картоплі.

Якщо ви страждаєте від набряклості повік і вранці насилу можете розплющити очі, спробуйте регулярно робити маски, що мають дренуючу дію.

Змішайте 1 чайну ложку подрібненої зелені петрушки з 1 столовою ложкою свіжої жирної сметани, ретельно розітріть. Отриману суміш накладіть на повіки рівним шаром. Через 20 хвилин змийте маску прохолодною водою, використовуючи м’які ватні подушечки. Протипоказанням до застосування цього засобу є індивідуальна гіперчутливість шкіри.

Яблучну маску слід робити в теплу пору року. Натріть стигле яблуко на дрібній терці, злегка відіжміть сік, нанесіть кашку на повіки і потримаєте впродовж 15 хвилин. Потім вмивайтеся прохолодною водою. У яблучному соку міститься багато корисних речовин які покращують відтік рідини з тканин і знімають набряклість.

Картопляну маску можна робити у будь-який час доби. Натріть на терці невелику картоплину, злийте сік. Прикладіть кашку до набряклих ділянок шкіри, залиште на 15 хвилин. Зніміть маску ватним тампоном, змоченим в холодній чайній заварці.

Для сухої шкіри повік рекомендується наступна маска. Візьміть дві марлеві серветки, змочіть їх маслиновою олією і покладіть на закриті повіки. Через 10 хвилин зніміть компреси, видаліть залишки жиру вологим ватним тампоном.

Проти втоми і запаленого виду очей допоможе маска з травами. Змішайте в рівних кількостях квітки календули, липовий цвіт, квітки ромашки і волошки, заварите 1 столову ложку отриманого збору 1 склянкою киплячої води, залиште на годину під кришкою. Процідіть отриманий настій, просочіть ним марлеві серветки і покладіть на закриті повіки. Через 7 – 8 хвилин зніміть маску, дайте шкірі висохнути, не витираючи її.

Підвищити пружність шкіри допоможуть контрастні водні процедури. Налийте в одну миску злегка підсолену гарячу воду, в іншу – холодну. Ви також можете скористатися мінеральною водою з невисоким вмістом солей. Поперемінно опускайте руки в гарячу і холодну воду, прикладайте їх до закритих повік. Завершіть процедуру прикладанням холодних рук. Обсушіть шкіру м’якими гігроскопічними серветками, потім нанесіть ваш звичайний поживний крем.

Шкіру, що в’яне, можна злегка підтягнути за допомогою крижаних обтирань. Заздалегідь приготуйте кубики льоду, заморозивши трав’яні настої. Для цього можна використовувати настій череди, шавлії, ромашки. Легенько розтопіть кубик в руках, щоб пом’якшити гострі грані і протріть верхню і нижню повіку, враховуючи напрям масажних ліній.

Темні круги під очима періодично виникають у багатьох людей. Зазвичай ця особливість є спадковою і пояснюється підвищеною прозорістю шкіри в цій області. Іноді поява темних кругів свідчить про перевтому, брак кисню наявності яких-небудь захворювань. Якщо цей дефект носить тільки косметичний характер, спробуйте усунути його за допомогою картопляної маски. Натріть на дрібній терці одну невелику картоплину, злийте сік. У кашку додайте 1 столову ложку пшеничного борошна і 1 столову ложку жирного молока або вершків, перемішайте до однорідного стану. Накладіть невелику кількість отриманої маси на закриті повіки і шкіру навколо очей, залиште на 10 хвилин, потім вмивайтеся прохолодною водою.

Поліпшенню кровообігу в області очей сприяють овочеві маски із сметаною. Натріть на дрібній терці 1 маленький заздалегідь очищений огірок, злийте сік, додайте в пюре 1 столову ложку жирної сметани і мелений коріандр на кінчику ножа, перемішайте. Нанесіть отриману масу на шкіру навколо очей і зімкнуті повіки, через 15 хвилин змийте маску прохолодною водою.

Позбавитися від передчасних дрібних зморшок вам допоможе сік алое. Якщо у вас немає цієї рослини, неодмінно заведіть його удома. Для приготування маски зріжте декілька листків, покладете на ніч в холодильник. Потім відіжміть сік змішайте його з 1 чайною ложкою молока і змащуйте шкіру навколо очей, а також повіки. Через 10 – 15 хвилин можна вмиватися прохолодною водою і скористатися поживним кремом.

Масляна маска підійде для дуже сухої, зневодненої шкіри. Змішайте 1 столову ложку масляного розчину вітаміну Е з 1 столовою ложкою масла какао і 3 чайними ложками олії обліпихи. Нанесіть отриманий склад товстим шаром на шкіру навколо очей і повіки прикрийте компресним папером і залиште на 10 – 15 хвилин. Після цього зніміть жир, що не вбрався, паперовими м’якими серветками.

Щоб ваші очі були молодими і блискучими, робіть бананові маски. Натріть на дрібній терці невеликий шматочок стиглого банана, змішайте з 2 столовими ложками жирних вершків. Нанесіть маску на зімкнуті повіки і шкіру навколо очей, залиште на 15 хвилин потім змийте холодною водою.

Маска з крему з шпинатом сприяє розгладженню дрібних зморшок. Подрібніть блендером декілька соковитих листів шпинату, відіжміть з отриманої кашки сок. Додайте 1 чайну ложку вашого звичайного крему для повік і 1 чайну ложку масляного розчину вітаміну А. Нанесіть готову масу на шкіру навколо очей, залиште на 20 – 25 хвилин. Зніміть маску ватним тампоном, змоченим в прохолодному молоці.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment